21-05-2021

Vandaag is het internationale dag van de Virtual Assistant (VA).

In november ben ik begonnen met de opleiding om meer te leren over het VA-schap en inmiddels mag ik voor drie opdrachtgevers enkele taken uit handen nemen.

Maar wat is een Virtual Assistent nu precies? In het kort is een Virtual Assistant een online professional die als zelfstandig ondernemer op afstand vanuit eigen kantoor of locatie andere ondernemers op virtuele wijze ondersteunt. Een VA neem dé taken uit handen waar ondernemers geen tijd of energie voor hebben. Hierdoor kunnen ondernemers zich beter focussen op het werk wat ze het allerliefste doen. Maar een VA heeft niet alleen een ondersteunende rol. Een VA denkt ook als sparringpartner met de ondernemer mee, ziet en grijpt nieuwe kansen om de omzet te verhogen en het bedrijf te laten groeien.

Ik heb ervoor gekozen om VA te worden omdat ik er energie van krijg andere ondernemers te helpen met taken die zij niet leuk vinden of waar zij gewoon niet aan toe komen, zodat zij zich bezig kunnen houden met de kerntaken van hun bedrijf en uiteindelijk hierdoor meer omzet genereren. Verder geeft het mij een gevoel van vrijheid dat ik niet gebonden ben aan een bepaalde locatie en werktijden.

Wat kan ik zoal doen voor een ondernemer? Te denken valt aan klantenservice, (virtuele) administratie, sociaal media support, sales support en financieel support.

Is dit wellicht iets voor jou? Laten we een kennismakingsgesprek inplannen en hopelijk kunnen we samen aan de slag gaan!